Hjem » Mest for nerder

FINN anbefaler IE6-brukere å oppgradere sin nettleser

Skrevet av den 17. februar 2009 – 19:58214 kommentarer

Bruker du nettleseren Internet Explorer 6 (IE6) eller eldre, har du nå sannsynligvis fått tips på FINNs forside om at du kan oppgradere denne.

Hvorfor bryr FINN seg med hva slags nettleser du bruker? Bør ikke det være helt opp til hver enkelt?

International users, links to Google translations of this page:

English German French

On the wiki http://ie6.forteller.net/ you can find a running summary of the campaign progress!

PLS DIGG the campaign: digg.com/software/Norwegian_Websites_Declare_War_on_Internet_Explorer_6

Care to contribute? Here’s an international version of the upgrade IE6 box.

We have written an English post related to how this campaign started and evolved

Mange feil i IE6

FINN skal være for alle. Vi ønsker derfor nødig å mene noe om hvilken nettleser eller hvilke andre programmer brukerne våre skal kjøre. Men akkurat nettleseren IE6 fra Microsoft er litt spesiell. Den brukes av 17% av brukerne til FINN. Problemet med IE6 er at den ikke helt følger standardreglene for hvordan den skal vise frem innholdet på en nettside. I tillegg er den plaget med en del sikkerhets-svakheter, og en del rene feil.

For noen år tilbake tilpasset de fleste nettsteder seg IE6 sine «særheter». Men Microsoft har for lengst laget IE7, som er sikrere og mer brukervennlig. De er også på trappene med IE8. Ettersom utbredelsen til IE6 synker, blir det også mindre viktig for nettsteder å lage disse spesialtilpasningene lenger.

Vi vil heller bruke tiden på å lage gode nettsider!

Vi som jobber her brenner virkelig for å lage en best mulig opplevelse for deg som bruker. Noen ganger lykkes vi, og noen ganger treffer vi ikke like bra. Da prøver vi å løse problemene, blant annet gjennom å involvere brukerne her på FINN labs.

Men svært ofte bruker vi uforholdsmessig lang tid på å få sidene til å fungere skikkelig i en nettleser som da et lite mindretall av brukerne har. Denne tiden hadde det vært mye bedre å bruke på å lage skikkelig gode verktøy for brukerne, fremfor å rette feil som bare oppstår i IE6. Derfor oppfordrer vi i FINN de brukerne som har mulighet til det, til å oppgradere sin IE6 til en nyere versjon.

Det finnes også alternativer til Internet Explorer. De mest populære nettleserne utenom IE7 hos FINN sine brukere er Firefox 3 og den norske nettleseren Opera 9.6. Disse kan du installere helt uavhengig av om du bruker Internet Explorer eller ikke. De fungerer fint side ved side.

Vil du lese mer om problemstillingene rundt IE6 kan vi anbefale denne artikkelen i Teknisk Ukeblad.

Vil du legge ut en tilsvarende boks på dine nettsider?

Kopier koden i boksen nedenfor. Den vil kun vises for brukere som har IE6 eller eldre. Magien ligger i de litt spesielle HTML-kommentarene rundt koden.


Slik blir det seende ut på IE6 om du ikke endrer i koden (vi har fjernet kommentarene som gjør at den bare vises i IE6):

Tips fra oss: Du har en eldre versjon av nettleseren Internet Explorer.

For å få en best mulig opplevelse av å bruke våre nettsider, kan du gratis hente en nyere versjon av Internet Explorer. Bruker du en jobb-PC bør du kontakte IT-ansvarlig.

På FINN labs kan du lese mer om hvorfor vi anbefaler denne oppgraderingen.

 

Tags:

214 kommentarer »

6 Lenker til denne artikkelen »

Skriv en kommentar!

Skriv din kommentar nedenfor, eller trackback fra ditt eget nettsted. Du kan også Comments Feed via RSS.

Vær grei. Skriv enkelt. Hold deg til saken. Ikke spam.

Du kan bruke disse taggene:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denne bloggen støtter Gravatarer. For å få din egen kan du registrere deg på Gravatar.