Hjem » FINN-statistikk

Webstatistikken for FINN.no september 2011

Skrevet av den 17. oktober 2011 – 23:17Én kommentar

Månedens webstatistikk fokuserer på mobiltelefoner og iPad. Dette er en spennende utvikling som vi mener det er viktig å følge med på. I tiden fremover vil derfor dette fortsatt ha fokus i statistikken som presenteres.

Månedens funn i kortform

  • Antall besøk fra iPad fortsetter å vokse
  • Antall besøk fra iPhone noe ned etter sterk vekst forrige måned
  • Antall besøk fra Android fortsetter veksten

Grunnlag

Webstatistikken er primært basert på tall fra Webtrends (som vi i løpet av året bytter ut med Unica NetInsight) og Google Analytics (primært mobiltall) .

FINN fikk 41,7 millioner besøk, som gav oss noe over en milliard sidevisninger.

Fordeling desktop/nye kanaler

5 millioner av våre besøk kom fra nye kanaler, noe som etter forrige måned må sies å være noe skuffende. Den store skuffelsen var nok mobil, som for andre måned på rad faller i besøk. Det bør sies at vi har sett en sterk vekst i mobil i løpet av våren/sommeren slik at høstens utvikling muligens burde være forventet. Samtidig ser vi at utviklingen fra august til september omtrent er uendret. Nettbrett fortsetter veksten og sørger for at nye kanaler totalt sett øker til 11,2% i september. Antall sider som blir vist per besøk av våre brukere i nye kanaler er totalt sett lavere enn på desktop. Av sidevisningsmilliarden kom derfor kun 6,2% gjennom de samme nye kanalene.

Sidevisninger versus besøk

I forrige måned så vi en ekstrem iPad vekst både i form av besøk samt sidevisninger. Samtidig som antall besøk økte veldig mye økte også antall sider sett per besøk. Det resulterte i svært iøyenfallende vekst. Noe overraskende er det derfor at iPad fortsetter veksten nå i september. Samtidig ser vi også at utviklingen i sidevisninger opp mot besøk faktisk utvikler seg noe forskjellig for mobil der besøk faller tilbake samtidig som antall sette sider øker:

iOS versus Android

For nettbrett er det kun iPad som gjelder, og lite tyder på noen snarlig endring.

Når det gjelder telefoner har iOS har vært markedslederen i lang tid. Utviklingen til Android har vært sterk i utlandet samtidig som vi her i Norge ikke har sett en like sterk vekst. Men Android har gjennom året hatt en gjevn vekst og andelen vi ser på FINN begynner nå å bli betydelig:

Plattformandel mobile besøk www.finn.no per 201109

Om vi tar med iPad ser bildet slik ut:

Plattformandel mobile besøk (inkl. iPad) www.finn.no per 201109

Om vi ser nærmere på utviklingen til Android opp mot iPhone gjennom året ser vi at antall besøk via en telefon som kjører Android nå i september var like mange som vi noterte på iPhone i mars 2011. Fra mars 2011 og frem til i dag har antall besøk fra iPhone økt med omlag 600.000. For Android er det samme tallet omtrent 700.000.

Hvordan dette vil utvikle seg videre er vanskelig å si, men at vi vil se videre vekst av Android-telefoner de neste månedene bør ikke være skivebom. Samtidig vet vi at en ny iPhone-telefon er klar for salg i løpet av noen uker.

Mobile besøk www.finn.no per plattform per 201109

Nettlesere

Når det gjelder den klassiske nettleserfordelingen på FINN og hvordan de ulike nettleserene har utviklet seg den siste tiden har vi valgt å ikke ta med noe denne gangen. I det siste har strategien til flere av selskapene som står bak nettleserne endret seg i retning av relativt hyppige releaser noe som gjør denne analysen noe mer komplisert og ikke minst gir det hele et mer komplisert bildet. Vi kommer muligens tilbake til dette i oktoberstatistikken i en eller annen form.

Spørsmål?

Er det noe du lurer på, så bruk kommentarfeltet nedenfor, eller spør undertegnede (@larre) eller Erlend Schei (@nerdegutt) på Twitter. Vi foretrekker åpne kanaler, så flere kan få glede av dialogen!

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Skriv din kommentar nedenfor, eller trackback fra ditt eget nettsted. Du kan også Comments Feed via RSS.

Vær grei. Skriv enkelt. Hold deg til saken. Ikke spam.

Du kan bruke disse taggene:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denne bloggen støtter Gravatarer. For å få din egen kan du registrere deg på Gravatar.